DE FINALE VAN EEN ICONISCHE SPORTWAGEN

DE ALLERLAATSTE JAGUAR F-TYPE

 

 

De laatste Jaguar F-TYPE sportwagen die in de fabriek van het merk in Castle Bromwich is gebouwd, wordt aan de Jaguar Heritage-collectie toegevoegd – precies 50 jaar nadat de laatste Jaguar E-type van de band rolde.

HISTORISCHE KLEURSTELLING

De laatste F-TYPE is een 5.0 liter V8 Convertible in Giola Green met een zwart dak en een interieur in Tan Windsor-leder – vergelijkbaar met dat van de laatste E-type Serie III Convertible met een 5.3 liter V12 die in 1974 werd gebouwd en als HDU 555N werd ingeschreven.

Deze speciale F-TYPE wordt overhandigd aan de bewaarders van Jaguar’s geschiedenis, de Jaguar Daimler Heritage Trust (JDHT). Hij zal samen met zijn voorganger, de E-type, deel uitmaken van de officiële Jaguar Heritage-collectie en dit jaar deelnemen aan een reeks speciale evenementen en activiteiten.

OPWINDEND NIEUW TIJDPERK

De productie van zowel de F-TYPE als de E-type stopte op vrijwel dezelfde dag en op de drempel van een nieuw en opwindend tijdperk. Net zoals de laatste E-type in 1974 de geboorte inluidde van de radicale Jaguar XJ-S, is de laatste F-TYPE gemaakt terwijl Jaguar zich opmaakt voor een nog gedurfdere transformatie – met als speerpunt een vierdeurs elektrische GT die een kopie van niets belooft te zijn wanneer hij in 2025 wordt onthuld.

Rawdon Glover, Managing Director: “De unieke visie van Jaguar’s oprichter, Sir William Lyons, was om altijd toekomstgericht, relevant en origineel te zijn. Dit is bijna een eeuw lang de basis geweest van de ontwikkeling van hedendaagse Britse luxe bij Jaguar.

Terwijl we vandaag de F-TYPE en onze 75-jarige geschiedenis van innovatieve Jaguar sportwagens vieren, kijken we ook uit naar het begin van een nieuw tijdperk. We zullen het merk Jaguar heruitvinden en naar een hoger niveau tillen, waarbij de focus zal liggen op het vergroten van de intimiteit en betrokkenheid van onze klanten, ondersteund door ons doel om te inspireren als geen ander.”

Jaguar bereidt zich voor om vanaf 2025 een nieuw, volledig elektrisch tijdperk in te gaan met zijn stichtende visie

JAGUAR F-TYPE SINDS 2013

De F-TYPE werd voor het eerst in 2013 gelanceerd als convertible en was Jaguar’s eerste tweezits sportwagen in bijna 40 jaar. Hij kreeg alom bijval en werd in 2013 uitgeroepen tot World Car Design of the Year. De coupé debuteerde het jaar daarop.

Er zijn 87.731 F-TYPE’s gemaakt en hij blijft leverbaar tot begin 2025. Uit JDHT-gegevens blijkt dat Jaguar 72.528 E-types heeft gemaakt, eindigend met een speciale reeks van 50 wagens. Op één na waren ze allemaal zwart gespoten; de voorlaatste wagen was in British Racing Green en werd aan een privéverzamelaar van Jaguars geleverd.

Beide wagens zullen bij de JDHT in Gaydon staan naast de XE, XF en XF Sportbrake van de laatste reeks, die onlangs ook uit productie zijn gegaan.

In België blijft de F-TYPE tot begin 2025 beschikbaar bij Jaguar Szrek. Daarbij trekken op dit moment de coupé- en convertible-modellen van de unieke limited edition F-TYPE COLLECTOR’S FIFTY, met zijn unieke uitvoering van koetswerk en interieur, extra de aandacht.

 

Ontdek deze Limited Edition